Welkom op de blog van Get Style!

Geïnteresseerd in waarmee we nu bezig zijn? Hier vind je al onze laatste activiteiten.

Update: Arts & Crafts

Na een lange tijd van zwijgen is het weer tijd voor een nieuwe blogpost. :)

 

We hebben net een zeer leuke ervaring achter de rug gehad, namelijk een marktje in Kortrijk "Arts & Crafts" genaamd. Hier hebben we vorig weekend gestaan met onze tasjes, sjaals, etc. Het marktje zelf was een klein onderdeel van de Sinksenfeesten, die doorgaan in Kortrijk met Pinksteren. 

Het was leuk om met mensen in contact te komen die graag meer wouden weten over onze producten: hoe we te werk gaan, wat er allemaal bij kijken komt, enzovoort. Velen waren ook onder de indruk van het weven zelf, daarom hebben we besloten om hieromtrent nog een erg boeiend project te starten. Later volgt hier nog meer uitleg over.

 

Hieronder kan je in de galerij foto's bekijken van het hele gebeuren. Zo zie je ons ook eens. ;)

 

Vind je het jammer dat je ons gemist hebt? Niet getreurd, we zullen in het vervolg de marktjes aankondigen in het nieuwe onderdeel: kalender. 

 

Tot de volgende!

- Het Get Style team

0 Berichten

Achtste afgewerkt feesttasje

Ons achtste afgewerkt feesttasje noemt "Follie uno". Het weefseloppervlak van dit tasje heeft leuke krulletjes in steeds wisselende kleuren. Daardoor zijn de voor- en achterzijde verschillend. De grond van het weefsel en het draagkoortje zijn gemaakt van de garens waarmee wij heel graag werken: Fins papier. Er is ook een uitneembaar gsm zakje en een praktische magneetsluiting.

Je ziet het resultaat in een mini diavoorstelling.


- Het Get-Style team

0 Berichten

Zesde en zevende afgewerkt feesttasje

We zitten nu ondertussen al aan het zesde en zevende afgewerkt feestasje. We zijn dus heel druk in de weer met alle stofjes af te werken op het weefgetouw én ze dan af te werken tot een nieuw feesttasje. Je kan dus zeker de komende weken nog een aantal nieuwe tasjes verwachten!

Het eerste tasje op de fotoreeks noemen "Stone one". Dit tasje is afgewerkt met oud roze en een elegant dubbel draagkoortje. Het heeft ook nog een uitneembaar gsm zakje (super handig dus).

Het tweede tasje is ons tweede hortensiatasje, het heet daardoor het  "Hortensiatasje 2". Dit feesttasje heeft een fluweelzacht oppervlak in groen/bruin gestreept weefsel. Het is afgewerkt met een spiraalvormige decoratie en een dun draagkoortje van bruin linnen.


- Het Get-Style team

0 Berichten

Vierde en vijfde afgewerkt feesttasje

Ondertussen hebben we nog twee tasjes afgewerkt. Deze twee tasjes heten Sedumtasje 1 en Sedumtasje 2. Ze zijn vernoemd naar de bloem met dezelfde kleur. De twee tasjes hebben wel dezelfde kleur, maar zien er anders uit. Zo zie je dat je door een andere afwisseling van kleuren, afwerking en knop een verschillend uitziend tasje kan krijgen! Sedumtasje 1 heeft ook een uitneembaar gsm zakje.

 

- Het Get-Style team

0 Berichten

Derde afgewerkt feesttasje

Dit is al het derde afgewerkt feestasje! Het is ons tasje met rode Finse papiergaren waarover we al een blogpost (oranje feesttasje met papier) hebben gemaakt . Dit noemen we nu het "afrikaantjes tasje" omdat het precies dezelfde kleur heeft is als dat van de gelijknamige bloem afrikaantjes en omdat het tasje zelf er ook een beetje Afrikaans uitziet. Dit tasje heeft ook een uitneembaar gsm tasje.

 

- Het Get-Style team

1 Berichten

Tweede afgewerkt feesttasje

Het tweede afgewerkt feesttasje hebben we naar de gelijkaardige kleur van de hortensia bloem "het hortensiatasje" genoemd. Van binnen zit er een uitneembaar gsm tasje in. Wat vinden jullie ervan?

 

- Het Get-Style team

0 Berichten

Eerste afgewerkt feesttasje

Ons eerste nieuwe feesttasje is volledig afgewerkt, namelijk het oranje en blauwe nopjestasje! Er zit een zeer handig uitneembaar gsm tasje in. Hieronder zien jullie het resultaat in een kleine diavoorstelling.

 

- Het Get-Style team

2 Berichten

Afgewerkte stofjes

Hier zie je nu het resultaat van 7 afgewerkte stofjes! Deze stofjes zijn klaar om afgewerkt te worden tot stuk voor stuk unieke feesttasjes met allerlei verschillende binnen zakjes. Ze zijn allemaal geïnspireerd op bloemen in de tuin. Zijn jullie benieuwd naar de eindresultaten? Kijk dan zeker in de loop van deze week en volgende week naar onze blog!

 

- Het Get-Style team

0 Berichten

Bijna afgewerkte stofjes

Hier zien jullie een diavoorstelling van een aantal stofjes op het weefgetouw. Binnenkort zijn ze afgewerkt en kunnen ze van het weefgetouw gehaald worden! 


- Het Get-Style team

0 Berichten

Weefles 2: Het weefklaar maken van het getouw

Bij deze tweede weefles gaan wij jullie uitleggen hoe je het weefgetouw weefklaar maakt.

Eerst een vooral worden de kettingdraden mooi en gelijkmatig open gespreid aan de achterzijde van het weefgetouw. Zij worden opgespannen en zo gedraaid op een dikke rol die "kettingboom" genoemd wordt.

Eke draad wordt vervolgens door het oog van een metalen staafje gehaald. Dit staafje noemen wij "hevel". die "hevels' zitten bevestigd op een kader een "schacht" genaamd. Omdat dit weefgetouw 4 schachten heeft, kunnen wij voor elke draad kiezen op welke schacht wij de draad zullen doorrijgen. Die keuze is belangrijk, omdat zij mede het uitzicht van geweven stof zal bepalen.

Daarna wordt elke draad nog eens door de gleufjes van een soort kam, riet genaamd, doorgeregen. Dit is nodig om de draden op gelijke afstand van elkaar te houden en zo ook de breedte van de geweven stof te bepalen.

Je ziet nu het resultaat van deze stap.

Ten slotte worden de draden in de bundeltjes aan een stok aan de voorzijde van het weefgetouw aangeknoopt. De kettingdraden zijn nu mooi op het weefgetouw opgespannen en het weven kan beginnen!

- Het Get-Style team

0 Berichten

Oranje feesttasje met papier

Dit is al het derde feesttasje waaraan we aan het werken zijn op het weefgetouw. Het is oranje en rood, het rode motief is gemaakt van Fins papiergaren. In Finland wordt er hiermee vloertapijten geweven. Het is dus niet hetzelfde papier waarop je kan schrijven, dit papier is bedoelt om mee te weven. De oranje garens zijn van katoen chenille garen.

 

- Het Get-Style team

0 Berichten

Oranje en blauw feesttasje

We zijn nu bezig aan het tweede feesttasje! Het is een oranje tasje met blauwe bollen. Het heeft een zeer felle en vrolijke kleurencombinatie. Hopelijk vinden jullie dit een even geslaagde combinatie als wij!

 

- Het Get-Style team

0 Berichten

Weefles 1: Wat is een ketting scheren?

De draden die nu al klaar liggen om op het weefgetouw te spannen noemen we "kettingdraden" en de handeling om deze draden mooi allemaal even lang te maken noemen wij "ketting scheren".  Het dradenbundeltje op de tweede foto van de blogpost "ketting geschoren" noemen wij dan ook de "ketting" of "schering".

Bij elke stap die wij zetten om een een tasje te weven, maak je nu ook een beetje kennis met de weeftaal die al eeuwen oud is! Het zal telkens onder het rubriekje "weefles" komen te staan.

 

- Het Get-Style Team

1 Berichten

Ketting geschoren

Om de stof voor een feesttasje te weven, zijn er verschillende stappen nodig in de voorbereiding. Eerst en vooral zijn er garens gekozen om mee te weven.

 

Om te kunnen weven moeten eerst de draden voorbereid zijn die op het weefgetouw zullen gespannen worden. Deze draden moeten allemaal even lang zijn en ook mooi geordend worden om ze gemakkelijk op het weefgetouw te kunnen spannen.

 

Vandaag hebben wij dit werkje gedaan. De draden zijn op een raam gespannen en met touwtjes afgebonden om de volgorde terug te vinden op het weefgetouw.

 

Op de tweede foto zie je het resultaat. Nu kunnen wij alles op het getouw aanbrengen. Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan de volgende keer naar onze blog.


- Het Get-Style team

0 Berichten

Appelblauwzeegroen feesttasje

We zijn volop bezig met het ontwerpen van nieuwe feesttasjes. Hier zien jullie alvast een ontwerp van een appelblauwzeegroen tasje. We zullen geregeld zaken over onze collectie posten, zo kunnen jullie zien waar we mee bezig zijn en vooral: hoe alles gemaakt wordt. Er zijn namelijk veel stappen nodig om uiteindelijk een eindresultaat te kunnen behalen.

Laat eens weten wat je van dit nieuw ontwerp vindt! 

 

- Het Get-Style team

0 Berichten